Samsung představil palivový článek s výdrží jeden měsíc

15. 8. 2007 01:50    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

O tom, že palivové bateriové články budou znamenat revoluci na poli mobilních zařízení, se mluví prakticky už od oznámení prvotního konceptu tohoto řešení. Sama myšlenka lehko doplnitelného paliva, které můžete nosit sebou a v případě potřeby pouze "dotankovat" je velice lákavá, avšak jak se zdá, hlavní předností nebude ani tak tato lehká doplnitelnost nýbrž to jak často bude nutné palivo doplňovat.

Samsung představil palivový článek s výdrží jeden měsíc

Prototyp metanolem poháněného palivového článku, který předvedla společnost Samsung na svém notebooku Q35, je prý schopný udržet tento notebook v chodu 8 hodin denně po dobu 1 pracovního měsíce, co představuje v přepočtu výdrž neuvěřitelných 160 hodin!!

Samsung také při této příležitosti oznámil, že se mu podařilo vyřešit problémy s hlukem, které se s palivovými články doposud skloňovaly. Bohužel také dále společnost přiznala, že tento palivový článek využívající DMFC technologii ještě nesplňuje všechny bezpečnostní kritéria. Pokud se je podaří splnit mohl by se objevit na trhu již koncem tohoto roku.

(kolik takových nadějných prognóz jsme již slyšeli?)

Krátké zprávy

Diskuse