AirCard 595U USB - karta pro rychlé připojení v USA

19. 8. 2007 01:07    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jakub Janeček

Společnosti Verizon Wireless (americký mobilní operátor) a Sierra Wireless spojily své síly a na americký trh uvedly PCMCIA kartu AirCard 595U USB s možností připojení přes USB, která je vhodná pro mobilní připojení EV-DO Rev. A (Evolution-Data Only Revision A) poskytované operátorem Verizon.

AirCard 595U USB - karta pro rychlé připojení v USA

Datová síť EV-DO (nebo též CDMA, které je u nás dostupné od O2) nabízí širokopásmové připojení s rychlostí downloadu až 3,1 Mb/s a uploadu až 1,8 Mb/s (Verizon uvadí průměrné rychlosti 1,4 Mb/s download a 800 kb/s upload). Modem 595U USB se vkládá do PCMCIA slotu a pro ty, co nemají PCMCIA nebo ho chtějí využít s desktopem, ho můžou vložit do dokovací kolébky a připojit přes USB. Na těle naleznete konektor pro externí anténu a uvnitř najdete také výměnnou baterii, která zajišťuje dostatek energie v případě výkyvu signálu nebo v radiově rušném prostředí.

Karta se dodává s již zmíněnou kolébkou a softwarem VZAccess Manager, který běží na Windows 2000/XP/Vista a bude dostupná od 30 .srpna v obchodech Verizon za cenu okolo 200 dolarů (s dvouletou smlouvou Verizon).

Zdroj: LaptopLogic.com

Krátké zprávy

Diskuse