MSI Notebook Station - externí grafika pro notebooky

24. 8. 2007 01:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jakub Janeček

Mobilní počítače obecně nejsou určeny pro hraní her a pokud chcete zachovat jejich snadnou přenosnost a přesto dostat dostatečný výkon i pro nejnovější herní tituly, nemáte prozatím na výběr. To je způsobeno především omezenými možnostmi chlazení.

MSI Notebook Station - externí grafika pro notebooky

Řešení tohoto problému jsou dvě. Buď můžete zvolit větší mobilní počítač, který má silnou grafiku, ale ztrácíte tím žádanou přenosnost. Nebo můžete použít externí grafickou kartu. V únoru tohoto roku PCI-SIG ratifikovala specifikaci externího rozhraní PCI Express, ale na trhu stále nejsou k dispozici příslušné grafické karty. A tak MSI přišlo s vlastním řešením zvaným Notebook Station.

MSI Notebook Station je box se slotem PCI Express x16, do kterého se vejde i grafická karta zabírající dva sloty. K notebooku se připojuje přes zvláštní konektor do rozšiřujícího slotu ExpressCard, který by údajně měl poskytovat dostatečnou (použitelnou) šířku pásma. Prozatím jsou podporovány grafické karty MSI Radeon HD 2600 nebo GeForce 8600 GT, ale neměl by být problém i s modely s podobnými čipy.

Zdroj: TheInquirer.net

Krátké zprávy

Diskuse