Intel Vpro pro notebooky

18. 9. 2007 02:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

O tom, že přistoupil Intel v této generaci platformy Centrino k jejímu rozdělení na tzv. firemní – Centrino Pro a domácí – Centrino Duo, sféru jsme Vás již informovali. Impulzem k tomuto rozdělení podle slov Intelu byl neustále rostoucí počet notebooků, které nahrazují standardní pracovní stanice ve firmách. Jak je zřejmé, firemní sféra má trocha odlišné požadavky hlavně co se týče zabezpečení a správy jednotlivých zařízení a proto Intel vytvořil platformu Centrino Pro, která kromě všech standardních vymožeností Santa Rosy disponuje také velice sofistikovanými nástroji sdruženími pod souhrnným názvem Vpro, které se již v minulosti s úspěchem přesadili v desktopových PC.

Intel Vpro pro notebooky

Vpro slouží především pro vzdálenou správu jednotlivých notebooků s možností spravovat je i bez nutnosti nabootováni operačního systému a diagnostikovat tak možné problémy nebo virusové infekce.

Minulý týden představil Intel své plány s touto platformou do blízké budoucnosti, které zahrnují nové blíže nespecifikované možnosti vzdálené správy, podporu nového čipsetu Q35 Express a také podporu TPM (Trusted Platform Module) ve verzi 1.2.

Notebooky postavené na této aktualizované platformě by se měly objevit ještě před koncem tohoto roku.

Krátké zprávy

Diskuse