Kansaské školy obdrží MacBooky

9. 11. 2007 02:16    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Stanislav Kepák

Do Kansaských středních škol se v Úterý začaly dostávat první kusy z celkových 5000 MacBooků, za které však školy zaplatí pronájem 6,4mil dolarů.

Kansaské školy obdrží MacBooky

Stroje budou mít speciální SW výbavu, která znemožňuje jejich případné zneužití, např. sledováním pornografie. Cílem škol je připravit studenty lépe na případné studium na univerzitách. Akce by měla být určena především pro studenty, kteří nemají doma počítač, a proto se obávají dalších studií, kde se bez dovednosti ovládat počítač neobejdou. Proto je důležité, aby si notebook mohli vzít domů, kde se mohou následně sebevzdělávat. Studenti proto mohou obdržet jako volitelné příslušenství také batoh. Rodiče musí zaplatit pojištění v hodnotě přijatelných 25\$, ti kteří na to nemají, si mohou veřejně prospěšnými prácemi peníze vydělat.

Pokud se vrátíme k ochranám, celkem promyšlená je i ta proti krádeži. Jednoznačný identifikační štítek a zabudovaná GPS jednotka zaručují už tak solidní ochranu. Třešničkou má být disk s dálkovou sebedestrukcí, což už je poměrně brutální :-)

Zdroj:laptoplogic.com

Krátké zprávy

Diskuse