Update z Microsoftu ´shazuje´ notebooky

8. 11. 2007 04:21    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Při redakčních testech jednoho z recenzovaných notebooků jsme narazili na problém, který vyústil v tzv. modrou obrazovku. Po instalaci "Nepovinného" Update Windows Vista pro grafickou kartu Intel GMA X3100 již nešlo OS spustit ve standardním režimu.

V našem případě se jednalo o notebook Acer Extensa 5220 s chipsetem Mobile Intel GL960 Express. Zkoušeli jsme to na dvou různých kusech stejného modelu notebooku a závada se projevila v obou případech. Posléze nám tuto skutečnost potvrdil i výrobce. Není ale vyloučeno, že stejný problém může nastat i u dalších výrobců s podobnou konfigurací (především chipset + OS). Prozatím jsme ale neměli možnost to ověřit.

Update pro grafickou kartu je typu "Nepovinný", a proto se při běžném nastavení aktualizací sám neinstaluje. "Pečlivý" uživatel, který stahuje ručně i Nepovinné aktualizace, by tuto (na uvedeném notebooku určitě) měl raději vynechat. Pokud už ke stažení a instalaci uvedené aktualizace dojde, lze ovladač odebrat při spuštění OS v "Nouzovém" nebo VGA režimu a problém tak odstranit.

Pokud máte podobnou zkušenost, budeme rádi když se o ni podělíte s dalšími čtenáři v našem diskusním fóru (forum.notebook.cz).

Krátké zprávy

Diskuse