Asus EEE i jako desktop

11. 11. 2007 00:34    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Stanislav Kepák

Asus se svým sub-notebookem <a target=_blank href="http://notebook.cz/clanky/technologie/2007/asus-eee-pc">EEE PC</a> slaví úspěchy. Společnost proto nyní zamýšlí vyvinout podobné klasické PC, uvedl šéf marketingu Jonathan Tseng.

Asus EEE i jako desktop

Podrobné specifikace a ceny jsou stále neznámé. Je však jisté, že ještě letos EEE Desktop v prodeji nebude - počítá se s rokem 2008. V počítačovém průmyslu však na tento nápad panují různé (a protichůdné) názory.

  • Nehledě na to jaký bude EEE Desktop, zájem o levné, tiché a úsporné PC je jistý. I když Asustek není silným hráčem na současném poli desktopových PC a nemá tak posici pro snadnější prosazení EEE desktopu, výhody by měly převážit negativa projektu.

  • Rostoucí zájem o notebooky postupně vytlačuje desktopy a ve stolním segmentu tak časem zůstanou především výkonnější a high-endové stroje, což není případ EEE Desktopu.

  • Například konkurenční Acer si myslí, že prodeje EEE už budou jen klesat a poruchovost je nad průmyslovým standardem. To však šéf marketingu vyvrací s tím, že poruchovost nepřesahuje 1%. Co se týče prodeje, v prosinci nastoupí i verze s Windows XP, od které se očekává přísun dalších zákazníků.

Zdroj:laptoplogic.com

Krátké zprávy

Diskuse