Čeští užívatelé si v oblasti notebooků věří

17. 1. 2008 03:52    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

Vy, Vy, Vy, Vy, Vy, Vy a taky Vy a zbytek má bohužel smůlu (nebo si jenom nevěří). Takhle nějak neúprosná je statistika, podle které se necelých 7 dotázaných lidí z 10 považuje ve světě notebooků za experty nebo alespoň pokročilé. Konkrétněji tedy statistika společnosti Intel, která se v průběhu prosince 2007 požádala formou ankety celkem 2700 uživatelů, aby se pokusili zhodnotit svoje znalosti v této oblasti. Do ankety bylo zapojeno celkem 9 zemí z celé Evropy, mezi kterými se objevila i Česká republika. Celkový výsledek - jak jsme na tom v porovnání s jednotlivými zeměmi - bohužel zpráva neuvádí, nicméně i samotné výsledky z domova jsou poměrně zajímavé.

Čeští užívatelé si v oblasti notebooků věří

Z nich například vyplývá, že 85% ze všech respondentů uvažuje o tom, co vzhled jejich notebooku řekne o nich samotných, nebo že jsme národ zvládající multitasking, neboť každý z dotázaných uvedl, že má zapnuté najednou vždy minimálně čtyři aplikace.

Za zmínku stojí taktéž to, že až 86 procent respondentů řeklo, že by bylo ochotno vzdát se kvůli svému notebooku alespoň něčeho – ať už by šlo o roční vysílání oblíbeného televizního programu, satelitní navigaci nebo třeba ročního přídělu čokolády (pivo na seznamu zjevně nebylo) – jen proto, aby jim zůstal jejich přenosný počítač.

Zajímavé by nepochybně bylo také znát oblast, ze které Intel vybíral respondenty.

Krátké zprávy

Diskuse