Notebooky Acer s Blu-ray jíž brzy v ČR

18. 1. 2008 05:26    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

V příštím týdnu se má na skladech distributorů v ČR objevit novinka v řadě notebooků Aspire 5920G s optickou mechanikou Blu-ray. Otevírá se tak přístup k multimediálnímu obsahu a filmům ve vysokém rozlišení (High Definition), které je možno sledovat přímo na notebooku nebo na externím displeji připojeném přes HDMI.

Notebooky Acer s Blu-ray jíž brzy v ČR

Acer již v minulosti začal nabízet notebooky s konkurenční technologií HD-DVD. V tuto chvíli zřejmě ale své priority přehodnotil. Technologie Blu-ray tak získává další bod v boji HD technologií.

Notebook bude vybaven procesorem Intel Core 2 Duo T7500, 1x2 GB operační paměti, pevným diskem o velikosti 250 GB, grafickou kartou NVIDIA GeForce 8600M-GS s 256 MB vlastní paměti, 4x USB 2.0, HDMI, S-Video port, čtečkou karet 5v1 (SD, MMC, MS, MS PRO, xD), vestavěnou web kamerou CrystalEye a Bluetooth. O zvuk se stará systém Dolby Home Theater se dvěma zabudovanými reproduktory a subwooferem. Notebook bude vybaven operačním systémem Windows Vista Home Premium. Doporučená koncová cena byla stanovena na 28.690,- Kč bez DPH (34.141,- Kč s DPH).

Krátké zprávy

Diskuse