Umax - GPS i-gotU za 1.500,-

30. 1. 2008 18:14    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Lenka Dobiášová

Malý GPS přijímač i-gotU dokáže sledovat a zároveň ukládat vaši cestu do své interní paměti a následně po nahrání do PC ji dokáže společně s dodávaným softwarem a internetovým připojením zobrazit na Google mapě. Tento GPS přístroj je dle distributora určen zejména všem uživatelům digitálních fotoaparátů v jakémkoli provedení.

Umax - GPS i-gotU za 1.500,-

GPS USB přijímač igot-U (GT-100) je velký 47 x 29 x 12mm a váží 21g a je založený na čipsetu SiRF III. S baterii Lithium-ion 230 mAh je dle údaje výrovce provozní doba až 20 hodin při 20 sekundových intervalech. GPS přijímač je dodávaný společně se softwarem i-gotU Desktop, který je kompatibilní s operačním systémem MS Windows 2000, XP a Vista. Možnost nastavení intervalu záznamu je mezi 1 sekundou až 59 minutami. Udávána je také odolnost vůči prachu a vodě, která se ve venkovním prostředí určitě může hodit.

Společně s Google mapou dokáže zobrazit cestu a přiřadit k ní fotografie které byly pořízeny během výletu. Data lze vyexportovat do MHTML nebo KMZ formátu a zaslat je přátelům pomocí emailu. Další možností je upload fotografií prostřednictvím online alba Picasa nebo Flickru.

I-gotU USB GPS přijímač GT-100 je dostupný za doporučenou koncovou cenu 1.499,- Kč s DPH.

Krátké zprávy

Diskuse