Do jakého letadla v USA s notebookem?

19. 3. 2008 01:08    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Notebook připojený k internetu – to je pohled na mobilitu dnešních dnů. Kromě bezplatných Wi-Fi hot-spotů lze zejména na cestách využít připojení přes mobil, ovšem v letadle je cestující bez šance.

Do jakého letadla v USA s notebookem?

A proto pracují hlavně americké letecké společnosti na nápravě. Snahou je zpřístupnit pasažérům nejen přístup k internetu, ale také něco navíc. Například společnost Virgin America je přepravce nabízející v letadle největší počet zásuvek a USB konektorů pro napájení všemožných zařízení. Během roku 2008 se chystá zavést také bezdrátové připojení k internetu.

Letecká společnost JetBlue umožňuje už nyní uživatelům přístroje BlackBerry posílat zprávy přes Wi-Fi, majitelé notebooků jsou omezeni na použití e-mailu a messengeru společnosti Yahoo. Naproti tomu největší americký přepravce American Airlines neohromí cestující možnostmi připojení na palubě letadla, nýbrž má na internetu nejvíce propracované informace týkající se svých letů. V brzké době plánuje také zprovoznit přístup k internetu.

U většiny společností se můžete setkat i s malými obrazovkami (okolo 9“) poblíž sedadel, na kterých jsou cestujícím k dispozici placené filmy či satelitní televize. Nuda během letu tedy nehrozí.

Krátké zprávy

Diskuse