Nový ClouBook Max

3. 4. 2008 09:58    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Ladislav Schön

Od představení prvního zařízení podobného známému Asus EEE PC už uplynul nějaký ten pátek. A dnes firma <b>Everex</b> představila zcela nový model <b>ClouBooku</b> s přívlastkem <b>Max</b>.

Nový ClouBook Max

Nový ClouBook Max by měl být konkurencí pro chystaný Asus EEE PC 900. Nabídne dokonce lepší výbavu a to prý za ještě zajímavější cenu. Podívejme se tedy, co na nás Everex chystá.

Nová verze ClouBooku bude disponovat zcela novým displejem s úhlopříčkou 8.9“ a rozlišením 1024 x 600bodů. Dalším překvapením je zcela nový procesor VIA C7-M s taktem 1.6GHz, základní deska je osazena chipsetem VIA VX800 - to výrobci umožní rozšíření operační paměti až na příjemné 2GB. Velikost úložného prostoru bude navýšena na 80GB (4.200RPM). A v sub-notebooku se setkáme také se standardním vybavením jako je např. WiFi 802.11a/b/g nebo bluetooth. Jako novinku Everex zakomponuje také GPS modul a v neposlední řadě také WiMAX.

Zní to vše více než dobře, a to ještě umocňuje slibovaná 4 hodinová provozní výdrž. Cena zatím nebyla stanovena :-) , uvedení na trh by mělo být v druhé polovině letošního roku.

Zdroj: DailyTech.com

Krátké zprávy

Diskuse