Classmate PC Gen2 - pro širokou veřejnost

4. 4. 2008 01:35    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Ladislav Schön

Společnost <b>Intel</b> včera na mezinárodní konferenci představila nový design svých počítačů <b>Classmate PC</b>. Viceprezident divize Intel Corporate Technology Group Andrew Chien prohlásil, že Classmate PC je cenově dostupnou, plně funkční a odolnou počítačovou platformou zaměřenou především na využití internetu.

Classmate PC Gen2 - pro širokou veřejnost

Intel navrhnul počítač tak, aby měli výrobci co nejvíce možností k vytváření různých modelů podle účelu vzdělávání. Nová verze Cassmate PC by měla sloužit hlavně jako vzdělávací nástroj pro široké spektrum uživatelů z celého světa, čemuž by měla odpovídat i jeho dostupnost a cena.

Mezi výbavu „netbooku“ (tímto označením ho výrobce klasifikuje) bude patřit low-endový procesor Intel Celeron M, 512MB RAM, Wi-Fi 802.11b/g. Display o velikosti 9“ a v neposlední řadě 30GB úložného prostoru. Zařízení bude pracovat buď s operačním systémem Windows XP a nebo některou verzí Linuxu.

Netbook bude dál vybaven přeinstalovaným balíčkem vzdělávacích programů podle potřeb. Další software bude k dispozici více než v 8 jazycích.

Do budoucna bylo potvrzeno, že novější verze Classmatů budou postaveny také na procesorech řady Intel® Atom™. Což by mělo přinést zase něco více co do výdrže baterie.

Krátké zprávy

Diskuse