Asus EEE 4G-X s Windows XP za $399

9. 4. 2008 03:21    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Asus na trh přichází s novou verzí svého populárního počítače EEE vybavenou systémem Windows XP Home Edition.

Asus EEE 4G-X s Windows XP za $399

Server DailyTech.com již dříve přišel s informací, že by se počátkem dubna v obchodech měla objevit nová verze tohoto počítače za cenu \$399 včetně Windows, což bylo překvapivé, protože se specifikace jinak zdály naprosto stejné jako u verze vybavené Linuxem, která rovněž stála \$399.

Dnes byla tato zpráva potvrzena. Nový Asus EEE 4G-X se objevil na stránkách BestBuy.com, kde by měl být dostupný jak on-line, tak i ve vybraných kamenných obchodech. Spefikace přístroje splnily očekávání – 4 GB SSD, 900 MHz Celeron M, 512 MB DDR2 paměti, 7palcový displej (800x480) a Windows XP Home Edition.

Protože je cena nyní u stejně vybavených verzí s OS Linux i Windows XP stejná, je zřejmé, že Microsoft musí svůj systém pro nasazení v tomto přístroj poměrně hodně dotovat. Navíc tato zpráva přichází jen pár dní poté, co Microsoft dal vědět, že se s Windows XP v levných přístrojích počítá až do roku 2010. Microsoft jednoduše nemohl tento velmi rychle se rozvíjející trh ignorovat a znovu se ukazuje, že Windows XP jsou pro podobné přístroje ideální jak z pohledu náročnosti na výkon, tak i ceny.

Zdroj: www.dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse