Intel Cliffside: dvě Wi-Fi v jednom

8. 4. 2008 00:38    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Branislav Brna

V minulém týdnu představila společnost Intel mimo svých hardwarových technologií také neméně zajímavou softwarovou technologii Cliffside, schopnou připojit jednu fyzickou Wi-Fi kartu současně k dvěma na sobě nezávislým bezdrátovým sítím.

Intel Cliffside: dvě Wi-Fi v jednom

Tato technologie, která je určena pro notebooky na platformě Centrino, by v standardní konfiguraci měla umožňovat připojení notebooku k standardní Wi-Fi síti a zároveň dovolí uživateli vytvořit přímo na Wi-Fi kartě, druhou tzv. personální síť v okolí notebooku, která má sloužit k propojení až 8 různých zařízení jako jsou digitální fotoaparáty, MP3 přehrávače, projektory, přenosné herní konzoly nebo pro tento rok plánované MID zařízení.

Cliffside by se tak podle Intelu mohl stát náhradou za doposud využívaná rozhraní sloužící pro komunikaci s takovýmito zařízeními, kterými jsou především USB a Bluetooth.

Přesné specifikace zmíněné personální bezdrátové sítě nebo informace o tom zdali budou Wi-Fi karty schopné emulovat i režim přístupového bodu s možností sdílet například internetové připojení z jedné sítě do druhé, spolu s datem uvedení této softwarové aplikace zatím nejsou známé.

Pokud ovšem máte zájem o softwarové zdvojení Vaší Wi-Fi karty již dnes a disponujete Windows XP a notnou dávkou trpělivosti, máte možnost otestovat obdobnou aplikaci od společnosti Microsoft s názvem VirtualWiFi , která je dostupná k testování již nějaký ten pátek.

Zdroj: Dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse