IOGEAR nabízí další USB-DVI adaptér

22. 4. 2008 01:06    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Společnost IOGEAR zveřejnila novou verzi svého externího grafického adaptéru, který přidává počítači DVI port připojitelný přes USB 2.0.

IOGEAR nabízí další USB-DVI adaptér

Pod krkolomným názvem USB 2.0 External DVI Video Card je zařízení fungující na podobném principu jako jeho starší sourozenec nabízející pouze analogový VGA výstup na monitor. Data jsou tedy přenášena přes USB sběrnici a rozlišení na externím displeji může dosáhnout maximálně UXGA neboli 1600x1200. Zařízení používá čipy od Display Link, zřejmě stejné jako Toshiba Dynadock, a v tom případě by za podpory ovladačů mohlo také stejně fungovat. Tedy ve Vistě se zapnutým Aerem ulehčí grafika počítače práci procesoru a na externím monitoru si zobrazíte plynule také například video.

Celému zařízení stačí k napájení pouze USB port. Navíc pokud máte k dispozici šest volných USB portů (nikoliv přes hub), můžete si dle výrobce rozšířit pracovní plochu až na šest monitorů. Podporovány jsou operační systémy Windows XP/Vista a cena je stanovena na 150 dolarů (cca 2400 Kč).

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse