Notebooky Asus a Intel bojují za ekologii

30. 5. 2008 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

ASUSTeK Computer Inc. společně s firmou Intel, s řetězcem Tsann Kuen Enteprise a za účasti dalších neziskových organizací představil enviromentální program „Recyklace PC pro světlejší zítřky“. Chce tak ukázat, že IT průmysl si je vědom vlivu na životní prostředí a převzal iniciativu v oblasti sběru a recyklace starých notebooků, počítačů a LCD monitorů.

Notebooky Asus a Intel bojují za ekologii

Program se nezaměřuje jen na recyklaci stávajích výrobků, ale takové na vývoj moderních, ekologicky šetrných technologií a produktů. To zahrnuje výrobu bezolovnatých a bezhalogenových produktů, produkty s účinnějším využíváním elektrické energie, ochranu vodních zdrojů apod. Součástí projektu je i bezplatný výběr a recyklace výrobků, které již lidé nemají zájem používat. Zajímavý model funguje v USA - o motivaci se zde starají slevové kupony, které zákazníci za odevzdaný notebook, počítač či LCD obdrží. Výrobky, které jsou doposud funkční, jsou navíc věnovány na charitativní účely.

Asus se chce také v projektu snažit o co největší rozšíření ekologických výrobků mezi širokou veřejnost. Mezi výrobky, které do nové filozofie společnosti spají, patří např. notebooky Asus S6/U6 z bambusu, LCD monitor Asus VK192S s certifikátem Energy Star pro úsporu energie či server RS160-E5 se sníženou energetickou ztrátou až o 45 %.

Zdroj: www.asus.cz

Krátké zprávy

Diskuse