Apple iPhone bude i u O2

12. 6. 2008 02:50    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnosti Telefónica O2 a Apple oznámily, že podepsaly smlouvu na distribuci iPhonu 3G. iPhone 3G tak bude nabízen v ČR u všech tří operátorů.

Apple iPhone bude i u O2

Informace o cenách a dalších licenčních podmínkách budou zveřejněny později.

Česká republika se tak připojila ke 12 latinskoamerickým zemím, Španělsku, Velké Británii a Irsku, kde si budou moci zákazníci tento přístroj pořídit.

iPhone 3G

Mezi největší změny iPhone 3G oproti první verzi tohoto přístroje představují, jak název napovídá, datové přenosy 3. generace a integrovaná GPS navigace. Další podstatnou změnou je firmware 2.0, který umožní uživatelům instalaci dalších aplikací.

3G technologie umožňuje iPhonu rel.rychlý přístup k Internetu a e-mailu prostřednictvím mobilních sítí. S iPhone 3G uživatelé mohou rovněž surfovat po Internetu pomocí prohlížeči Safari, stahovat e-maily či si užívat řadu dalších multimediálních funkcí.

iPhone se softwarem 2.0 podporuje Microsoft Exchange ActiveSync, umožňuje push email, přístup a správu kalendáře a kontaktů. Mobilní uživatelé mají také bezpečný přístup ke korporátním zdrojům pomocí Cisco IPSec VPN a bezdrátovým síťovým službám prostřednictvím WPA2 Enterprise a ověření 802.1X.

Zdroj: O2

Krátké zprávy

Diskuse