Přichází HP Pavilion tx2500z Ultra-portable Tablet PC

15. 6. 2008 05:13    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Nedávno představený HP Pavilion tx2500z se dostává do prodeje. Jedná se o 12,1“ tablet-pc počítač běžící na platformě AMD Puma. Hmotnost je 2,08 kg a designově odpovídá nové koncepci „Echo.“

Přichází HP Pavilion tx2500z Ultra-portable Tablet PC

Displej není uzpůsoben jen pro ovládání, nově je přízpůsobený také pro rozpoznávání rukou psaného písma. Samozřejmě za pomoci dotykového, v přístroji uschovaného pera. Jako u většiny tabletů je přístroj také možno „zavřít s displejem nahoru“ a používat ho tak např. pro pohodlné čtení dokumentů nebo v místech, kde není prostoru nazbyt.

Nový Pavilion bude poháněn procesorem AMD Turion X2 Ultra Dual-Core Mobile, na výběr bude z několika konfigurací - 2.1GHz ZM-80, 2.2GHz ZM82 nebo 2.4GHz ZM-86. O grafiku se postará integrovaný chip AMD Radeon HD 3200. Bohužel není integrována žádná technologie pro mobilní internet (typu Wi-MAX či 3G), nezbyde tak než využít ExpressCard slot. Nechybí ale optická mechanika (konkrétně SuperMulti 8X DVD+/-R/RW včetně možnosti Light-Scribe), což vždy není u počítačů této třídy samozřejmostí. Na výběr bude z několika variant baterií, v základu by měla být 6ti článková baterie, za 49\$ by měl být možný upgrade na 8článkovou verzi.

Cena by měla začínat na 1049\$.

Zdroj: laptoplogic.com

Krátké zprávy

Diskuse