Acer vypouští AMD 'Pumu' z klece

7. 7. 2008 00:28    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Na skladech distributorů můžete již v tuto chvíli najít první kusy notebooků Acer vybavených novou platformou „Puma“ od společnosti AMD. Hlavními přednostmi mají být zvýšený 3D výkon, nízká spotřeba a také rychlá komunikace.

Acer vypouští AMD 'Pumu' z klece

Na zmíněné platformě operuje nové CPU AMD Turion X2 RM-70 (nebo QL-60) s podporou technologie Hypertransport 3.0, dále čipová sada ATI M780G a rovněž grafické karty ATI Mobility Radeon HD3200 (sdílená) s podporou DirectX 10 nebo ATI Radeon HD3470 (dedikovaná) využívající DirectX 10.1 a technologii Hybrid X2 (propojení integrované a dedikované grafické karty v režimu Crossfire pro zvýšení grafického výkonu).

Acer nasadil „Pumu“ do výrobkových řad Aspire i Travelmate, kde první je určen především pro domácnost, kdežto druhý naopak pro pracovní účely. U obou sada rozhraní zahrnuje například HDMI, eSATA, SPDIF, 4x USB2.0, ExpressCard i PC Card, Gigabit LAN, Bluetooth nebo čtečku paměťových karet 5-1. Samozřejmostí je zabezpečení snímačem otisků prstů a pevný disk s ochranou Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection).

Další novinkou je možnost připojení replikátoru portů pro snadné připojení monitoru, myši, klávesnice, sítě či tiskárny. Nový replikátor EasyPort IV disponuje porty 4x USB 2.0, audio in/out, DVI, VGA, síťovým a napájecím konektorem.

Cenově začíná TravelMate 5530 na necelých 22 000 Kč a Aspire na cca 17 500 Kč včetně DPH.

Zdroj: tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse