Lenovo nabídne více notebooků s SSD

17. 7. 2008 04:54    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Lenovo brzy začne nabízet více notebooků vybavených v základu SSD diskem. U dalších alespoň přidá možnost výběru mezi klasickými HDD a flashovými SSD. Oficiálním důvodem proto je prý rostoucí poptávka uživatelů. Již v tomto týdnu společnost představila čtyři nové modely s SSD - konkrétně Thinkpad X200 a dále modely W500, T400 a T500. V současné době jsou dodávány se 64 GB SSD.

Lenovo nabídne více notebooků s SSD

Prvním notebookem výrobce s SSD byl velmi dobře známý model X300. SSD byl jedinou možností úložného prostředku, majitelé X200 si mohou zvolit mezi klasickým nebo flash diskem. Přestože společnost plánuje rozšíření nabídky SSD, klasické HDD prý budou ještě dlouho dostupné i nadále. Zdá se ale, že v Lenovo nepochybují, že budoucnost patří SSD. Jejich prosazování na úkor klasických HDD ovšem zatím není příliš rychlé, protože ty si stále zachovávají několik výhod, mezi které patří odladěná technologie a stále mnohem nižší cena. Hlavním cílem Lenovo v dohledné době je tak rozšířit nabídku notebooků s SSD a v co nejbližší době nabídnout i modely s kapacitou 128 GB.

Lenovo dále plánuje zlepšit multimediální schopnosti a výdrž při práci na baterie. Tomu by měla pomoci například nová funkce platformy Centrino 2, která umožní plynulé přecházení systému mezi integrovanou a diskrétní grafickou kartou. To by mělo být dostupné již i u modelů IdeaPad U330 a ThinkPadů W500, T400 i T500.

Tím vším se bude Lenovo snažit zapůsobit na zákazníky a zlepšit si tak svoje celosvětově čtvrté místo v prodeji počítačů (tržní podíl 6,9%) za společnostmi Hewlett-Packard, Dell a Acer.

Zdroj: www.computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse