Voltage přichází s novým šifrováním

18. 7. 2008 00:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Firma Voltage tvrdí, že dokáže eliminovat riziko ztráty citlivých dat uložených například na laptopech. Tímto řešením bude, pochopitelně, šifrování, které v má být v podání Voltage velice jednoduché na ovládání.

Voltage přichází s novým šifrováním

Autentizace probíhá poněkud netradičně - online. Voltage nazývá tuto technologii „Identity Based Encryption“ (IBE), jinak česky „šifrování založené na identitě uživatele“. Základem IBE je jazyk HTML, takže každé zařízení, které podporuje internetový prohlížeč umožní rychlou a poměrně bezpečnou autentizaci - tedy i většina dnešních mobilních telefonů.

Zmíněná technologie by měla zamezit „nočním můrám“ IT manažerů, kteří zjišťují, že překvapivě mnoho „citlivých“ firemních dat „vytéká“ přes jejich smartphony, především pak přes e-maily, které od nyní mohou být efektivně šifrovány. Enkrypce samotných e-mailů se pak dotýká specifický produkt firmy jménem Securemail.

Voltage rovněž nabízí tzv. „SecureData“ - program, jehož hlavním úkolem je "kupodivu" ochraňovat uložená data. Takže když někdo přijde a ukradne vám server - jak se to nedávno stalo jedné bance - data na něm budou nadále nepoužitelná.

Již nyní má společnost Voltage velkou podporu u velkých telekomunikačních firem v USA, např. AT&T doporučil Voltage všem svým dodavatelům.

Nakonec si neodpustím úsměvný výrok majitele společnosti Daryla Hyetta, který prohlásil, že všechny služby společnosti jsou „ekologické“ a že „můžou zachránit planetu“. No, myslím, že jakýkoliv komentář je zde zbytečný...

Zdroj: theinquirer.net

Krátké zprávy

Diskuse