iPhone 3G koncem srpna u všech CZ operátorů

6. 8. 2008 11:20    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Všichni 3 čeští mobilní operátoři dnes shodně oznámili uvedení mobilního telefonu iPhone 3G na 22. srpna 2008. iPhone 3G v sobě kombinuje všechny předchozí funkce iPhone ale navíc je vybaven konektivitou přes sítě třetí generace. Dále má zabudovanou A-GPS navigaci a software pro iPhone verze 2.0, který má v sobě například podporu Microsoft Exchange ActiveSync.

iPhone 3G koncem srpna u všech CZ operátorů

O2 jako jediný operátor nabídne pro iPhone i možnost využití rychlých datových přenosů přes 3G technologii (prozatím omezeno na 1 Mbps). K dispozici bude na značkových prodejnách O2, firemním zákazníkům bude nabízen prostřednictvím business partnerů. Společnost Telefónica O2 Czech Republic spustila pro tento mobil speciální webové stránky www.o2iphone.cz.

T-mobile má dobré pokrytí technologií EDGE, která je bohužel pomalejší než 3G, ale v síti T-Mobile jej může využívat více než 80 % české populace. Zákazníci si iPhone budou moci pořídit za zvýhodněnou cenu k jakémukoli tarifu, či samostatně beze smlouvy za cenu základní. Přístroj bude možno zakoupit také v Twist sadě. T-Mobile nabídne speciální internetový tarif. iPhone bude dostupný ve Značkových a Partnerských prodejnách a prostřednictvím firemního internetového obchodu. Detaily týkající se ceny a samotného zahájení prodeje budou oznámeny později. Také T-Mobile zřídil pro iPhone speciální stránku www.t-mobile.cz/iphone.

Vodafone komentuje uvedení iPhone 3G jen krátce. Nový iPhone nabídneme 22. srpna všem zákazníkům bez nutnosti podpisu písemné smlouvy.

Krátké zprávy

Diskuse