Nové notebooky ESPRIMO M od FSC

8. 8. 2008 04:06    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Německo-japonský koncern představuje novou řadu notebooků, které mají upoutat pozornost zákazníků třemi zásadními charakteristikami – spolehlivostí, zabezpečením dat a uživatelskou přívětivostí. Tyto laptopy jsou, podobně jako mnoho současných konkurenčních modelů, založeny na nové platformě Intel Centrino 2.

Nové notebooky ESPRIMO M od FSC

Jako první se v polovině srpna na pultech obchodů objeví 14,1palcový model ESPRIMO Mobile M9410, který se chlubí pevným tělem a víkem z hořčíkové slitiny, technologií ShockSensor, která chrání pevný disk při upadnutí notebooku, a v neposlední řadě také klávesnicí odolnou proti polití. K efektivnímu šifrování uložených dat slouží hardwarové řešení v podobě populární TPM platformy. Namísto toho program DeskView zajišťuje ochranu softwarového ražení – provádí kontrolu integrity systému, aktualizuje různé záplaty a nabízí možnost snadného zálohování dat dříve, než nastane nějaká nepříjemná situace.

Slovo „mobilní“ je u modelu M9410 naštěstí plnohodnotné, protože výrobce nezapomenul integrovat moduly UMTS/WLAN pro vysokorychlostní a poměrně dostupné internetové připojení. Profesionální IT pracovníky také jistě potěší, že je použita technologie Intel vPro a volitelně také podpora vzdálené správy – ta dovoluje administrátorům FSC vzdálený přístup pomocí bezdrátového připojení, pokud se vyskytne špatně řešitelný systémový či softwarový problém.

Dostupnost dalších modelů této řady je určena jen jako „brzy“, což není moc přesné, nicméně se dá očekávat, že do měsíce až dvou by měly být na trhu.

Zdroj: textová zpráva společnosti FSC

Krátké zprávy

Diskuse