HP EliteBook 6930p vydrží na baterii až 24 hodin

9. 9. 2008 03:08    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Podle oznámení HP zvládne firemně zaměřený notebook 6930p vydržet pracovat na jedno nabití baterie až 24 hodin, což byla dosud nevídaná hodnota. Je zde ale několik podmínek, které musí být splněny pro dosažení této vysněné výdrže.

HP EliteBook 6930p vydrží na baterii až 24 hodin

Notebook musí být vybaven úsporným 80GB SSD namísto běžného pevného disku, které dokáže prodloužit výdrž až o 7%. Dále je nutností LED podsvícení displeje, přinášející další až 4 hodiny výdrže navíc. BIOS a ovladač grafické karty Intel je potřeba aktualizovat na nejnovější verzi. A na závěr je nutné použít obrovskou vysokokapacitní baterii s dvanácti články. Při dodržení těchto podmínek by se uživatel mohl v ideálním případě dočkat skutečně až celého dne výdrže, nicméně je tam stále slovíčko „až“. Jak všichni víme, hodnoty udávané výrobci se v reálném světě dosahují velmi těžko, skutečnou výdrž tak ukáží až první testy.

I přesto se určitě bude jednat o velmi dlouhou výdrž. Navíc 6930p nabízí už v základu dostatek předností, mezi něž patří vysoká odolnost splňující vojenské standardy, hliníková konstrukce a povrch z hořčíkové slitiny. HP EliteBook 6930p startuje na částce 31 tisíc Kč.

Zdroj: techradar.com

Krátké zprávy

Diskuse