Lenovo oznámilo velmi výkonný ThinkPad W700

12. 8. 2008 13:09    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

<b>Lenovo</b> dnes uvedlo notebook <b>ThinkPad W700</b>, disponující mnoha ojedinělými prvky. Jedná se o skutečnou pracovní mobilní stanici, čemuž odpovídá její celková velikost.

Lenovo oznámilo velmi výkonný ThinkPad W700

Poprvé je u řady ThinkPad použit rozměrný 17" displej, navíc vybavený vlastní barevnou kalibrací. Podsvícení obrazovky dosahuje hodnoty 400 NIT, rozlišení je WUXGA 1920x1200 a barevný gamut má hodnotu 72% Adobe RGB. Je tak patrné zaměření zejména na grafiky, fotografy a další uživatele pracující ve velké míře s grafikou. Ojedinělá je rovněž integrace tabletu Wacom vedle touchpadu pod klávesnicí. Do profesionální sféry míří také grafické karty osazované do W700. Na výběr jsou NVIDIA Quadro FX 2700M a 3700M, vybavené až 1GB vlastní paměti.

O dostatek výpočetního výkonu se stará mobilní procesor Intel Quad Core Extreme se čtyřmi jádry. Disky mohou být v notebooku hned dva, navíc zapojené v RAID 0/1. Volitelně mohou být nahrazeny SSD. Operační paměť dosáhne maximálně 8GB. Konektorová výbava je rovněž velmi bohatá. Pro připojení externího monitoru jsou k dispozici dual-link DVI výstup, DisplayPort a VGA. K rozšíření slouží pět USB portů, čtečka paměťových karet 7v1 a volitelná čtečka Compact Flash karet. Základní optickou mechaniku může nahradit Blu-ray vypalovačka. Po připojení k replikátoru portů přibudou eSATA a audio konektory.

Nejlevnější Lenovo ThinkPad W700 se objeví na americkém trhu za 2978 dolarů (45 000 Kč), dostupný bude od září.

Zdroj: lenovoblogs.com

Krátké zprávy

Diskuse