Acer uvedl nový notebook TravelMate 6293

13. 8. 2008 02:29    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Třetí největší prodejce osobních PC představuje notebook TravelMate 6293 zaměřený na segment malých a středních podniků. Zapomeňte tedy na výkonnou grafickou kartu či velký displej, hlavní důraz je zde kladen na výdrž, ergonomii a snadnou přenositelnost.

Acer uvedl nový notebook TravelMate 6293

Acer TravelMate 6293 pracuje na osvědčené platformě Intel Centrino osazené procesorem Intel Core 2 Duo. Čipová sada nese označení Intel GM45 Express a její součástí je integrované grafické jádro GMA 4500MHD, na kterém sice zahrajete maximálně staré a nenáročné hry, na kancelářskou práci však postačí. Jak je ale uvedené výše, tento laptop je pro jiný uživatelský segment, než pro hráče.

Displej nabízí kompaktní velikost 12,1 palců a rozlišení WXGA (1280x800) a – jak již je u podobných notebooků zvykem – i zde se setkáme s lesklou povrchovou úpravou displeje, která ztěžuje čitelnost za přímého slunečního světla. Co se operační paměti týče, model může být vybaven až 4 gigabyty DDR2, naopak pevný disk disponuje kapacitou (opět) až 320 GB.

Profesionál potřebuje stálou konektivitu a naštěstí u Aceru konečně pochopili, že moduly GSM/GPRS/EDGE a UMTS/HSDPA jsou přesně to pravé ořechové pro dostupné připojení k internetu.

Bezpečnost byla svěřena pouze biometrickému snímači a dvěma programům z dílen Aceru. Marně zde hledám oblíbenou TPM platformu. Fyzickou ochranu disku řeší tvrdá deska chránící před pády a technologie DiskAnti-Shock Protection v kritickém okamžiku zaparkuje hlavy HDD.

Jelikož se jedná teprve o představení, Acer nespecifikoval cenu, ale je docela reálné, že se bude pohybovat do 15 000 Kč.


Krátké zprávy

Diskuse