Dell začne používat označení XPS pouze pro produktové podskupiny

15. 8. 2008 03:16    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Dell potvrdil, že značka XPS již nebude označovat samotnou modelovou řadu, ale bude sloužit pouze jako jakási podskupina pro high-endové mašiny Inspiron a Studio.

Dell začne používat označení XPS pouze pro produktové podskupiny

Mark Jarvis - celosvětový šéf marketingu u Dellu – oznámil, že řada Studio v podstatě nahradí ne-moc-herní mainstreamové XPS stroje, jako jsou například současné modely XPS M1330 a M1530.

Jarvis dále řekl, že samotné XPS stroje nemají budoucnost – označení XPS má sloužit jen jako vrcholové označení daných modelových řad. Což je dobrá zpráva pro Alienware, dceřinnou společnost firmy Dell, která je zaměřená právě na herní a výkonné laptopy. Dell se pravděpodobné snaží, aby si s Alienware v rámci notebooků příliš nekonkuroval.

Jedná se o účelový krok. U Intelu a jeho herní odnoži Extreme vyšlo na jevo, že po odstranění vzájemně si konkurujících modelů došlo k lepším prodejním výsledkům obou divizí.

Veškerý tento humbuk je součástí nové strategie, kterou Jarvis nazval „Jiný Dell“. Plánuje se tedy vypustit více laptopů – v čele s novými Vostry – a také se zaměřit na atraktivní segment s mini-laptopy. Jarvis také slíbil, že v příštích 12 měsících můžeme očekávat o celých 50% více modelů, než bylo na trhu před rokem.

Zdroj: www.reghardware.co.uk

Krátké zprávy

Diskuse