První dvoujádrový netbook od Raon Digital

15. 8. 2008 03:18    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Korejský výrobce <b>Raon Digital</b> představil první netbook vybavený procesorem se dvěma jádry. Kdo očekává příchozí dvoujádrový Atom, bude možná zklamán. Základem netbooku <b>Everun Note</b> je totiž netradiční AMD Turion 64 X2 pracující na 1,2GHz.

První dvoujádrový netbook od Raon Digital

Zbytek specifikací se již příliš nevymyká zavedeným standardům. Displej má bohužel pouze 7" úhlopříčku, zato s vysokým rozlišením 1024x600. Grafiku obhospodařuje čip ATI RS690E integrovaný v čipsetu, ale využívající 64MB vlastní dedikované paměti. Úložný prostor je tvořen 60GB pevným diskem, za příplatek nahraditelný 12GB SSD. Výrobce obdařil Everun Note také WiFi 802.11g a Bluetooth s podporou EDR. K rozšíření poslouží mini Express Card slot, čtečka SD/MMC paměťových karet nebo dvojice USB portů. Nezapomnělo se ani na 1,3MPix webkameru.

Předinstalovaným operačním systémem je Windows XP Home, dodávaná baterie by měla podle údajů výrobce vydržet nijak oslnivých 2,5 hodiny. Everun Note se objeví počátkem září na pultech obchodů v Koreji a Severní Americe, o dalších trzích nepadla zmínka. Předpokládaná cena je 800 dolarů (12 800 Kč).

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse