Velké multimediální notebooky stále oblíbenější

16. 8. 2008 03:50    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

V oblasti notebooků se stále více prosazují dva protichůdné názory. Jedna skupina uživatelů chce co nejmenší a nejlehčí notebook pro snadné přenášení, druzí naopak požadují multimediální zařízení veskrze pro domácí použití, nahrazující stolní počítač (DTR - Desktop Replacement).

Velké multimediální notebooky stále oblíbenější

Právě druhá skupina notebooků začíná nabírat na popularitě. Tomu napovídají také novinky vybavené displeji s velkou úhlopříčkou 18,4" či monstrózních 20,1", vysokým rozlišením a poměrem stran 16:10. V kombinaci s optickou mechanikou Blu-ray, TV tunerem a výkonnou grafickou kartou dokáží uspokojit většinu domácích uživatelů. Podle nejnovějších průzkumů se tyto velké stroje podílí na současném trhu s notebooky zhruba půl procentem, což znamená přibližně 750 tisíc kusů. Přitom do roku 2012 by měl jejich podíl vzrůst na 1,3% neboli 3,9 milionu.

Pokud se zajímáte o tuto kategorii „přerostlých“ notebooků, nenechte si ujít srovnávací test trojice novinek Acer Aspire 8920-6671, Eurocom M590KE Emperor-X a HP Pavilion HDX. Jeho anglický originál je k přečtení na serveru computerworld.com:

Zdroj: computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse