Olympijská premiéra - Lenovo IdeaPad U8

19. 8. 2008 02:51    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Letošní Olympijské hry pořádané v čínském Pekingu přinesly mimo jiné oficiální představení <b>Lenova IdeaPad U8</b>, malého zařízení kategorie MID.

Olympijská premiéra - Lenovo IdeaPad U8

Vzhledově IdeaPad U8 kombinuje černý plast s lesklou povrchovou úpravou kolem displeje a stříbrnou barvou na zbytku těla. Napravo od 4,8" displeje se usadilo několik funkčních tlačítek, reproduktor a objektiv jedné ze dvou kamer. Uvnitř U8 se ukrývá procesor Intel Atom Z500 s frekvencí 500MHz, 1GB operační paměti (max. 2GB) a 6GB SSD. Bohatá bezdrátová komunikace je zastoupena WiFi 802.11 b/g, Bluetooth, EDGE, GPS a podporou WiMAX.

Pro připojení externích zařízení je určen USB port, ve kterém je na fotografii zasunut CMMB (China Multimedia Mobile Broadcasting) modul pro příjem bezdrátového vysílání přenosu z Olympijských her, kterým je Peking pokryt. K rozšíření úložného prostoru je určena čtečka SD karet.

Rozměrově je U8 se svými 173 x 84 x 21 mm příjemně malý, čemuž odpovídá i hmotnost 350 gramů. Podle tiskového prohlášení Lenova se dostane asijská verze IdeaPad U8 do prodeje „již v blízké budoucnosti, přičemž jeho cena bude ekvivalentní smartphonům.“ Příchod evropské ani americké verze nebyl zmíněn.

Zdroj: pocketables.net

Krátké zprávy

Diskuse