První pohled na notebook Lenovo ThinkPad T500

21. 8. 2008 03:03    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Kvalita a ergonomie notebooků řady ThinkPad T patřila vždy k těm nejlepším, za což si její kupující rádi připlatili. Jak je na tom poslední generace této legendární série, přinášející nové značení, se v rychlosti snažili vystihnout redaktoři zahraničního serveru <i> NotebookReview</i>. Do rukou se jim totiž dostal model Lenovo ThinkPad T500.

První pohled na notebook Lenovo ThinkPad T500

Po designované stránce jde stále o starý dobrý ThinkPad, kde změny jsou pouze drobného kosmetického rázu. To samé se bohužel nedá říci o klávesnici, která je údajně horší než u předchozí generace (se slabší základnou, a tedy lehčí a prohýbající se). Někdo uvítá možnost použít i s novými modely staré dokovací stanice, naopak optická mechanika nyní využívá SATA připojení a starší tudíž nelze místo ní použít.

Testovaná T500 byla osazena nejnovější mobilní platformou Intel Centrino 2, doplněná o diskrétní grafickou kartu ATI Mobility Radeon 3650. Výkon tak byl ve všech směrech slušný, bez negativního dopadu na spotřebu. Přesto se výdrž oproti předchozímu T61 nijak výrazně nezvýšila. Žádná výrazná výtka tentokrát nepadla na adresu 15,4" displeje. Podrobnější hodnocení T500 lze očekávat v nejbližších dnech, kdy hodlá NotebookReview vydat detailní recenzi.

Článek v původním anglickém znění si můžete přečíst na následujícím odkaze:

Zdroj: notebookreview.com

Krátké zprávy

Diskuse