Poodhaleny detaily o netbooku ASUS N

25. 8. 2008 03:54    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Krátce po <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2008/0821-ASUS-N-netbook" target="_blank">úniku prvních zpráv</a> o chystaném netbooku ASUS N se na francouzské stránce <i>Blogeee.net</i> objevil článek s podrobnějším popisem &#8222;N-ka&#8220;.

Poodhaleny detaily o netbooku ASUS N

A je skutečně nač se těšit. Po designové stránce vypadá N10, jak je novinka označována, velmi dobře. Snad se jen na lesklém povrchu nebudou příliš usazovat otisky prstů. Displej taktéž s lesklou povrchovou úpravou má úhlopříčku 10,2" a rozlišení 1024x600. N10 má samozřejmě rozhraní obvyklá v této třídě - konektor síťové karty, audio a USB porty či VGA výstup na monitor.

Odlišuje se ale přítomností digitálního výstupu HDMI a ExpressCard slotu, přičemž zejména HDMI určitě uvítá mnoho uživatelů používajících netbook i doma. Mezi tlačítky touchpadu si lze všimnout čtečky otisků prstů, která je u netbooků spíše diskutabilní. WiFi má na levém boku vlastní posuvný vypínač. Podle kontrolní diody by neměl chybět ani Bluetooth.

Pokud se cena skutečně bude pohybovat mezi 478 až 637 dolary, bude ASUS vážně konkurovat vlastnímu Eee PC. Spoustu dalších fotografií si můžete prohlédnout na původní stránce:

Zdroj: reghardware.co.uk

Krátké zprávy

Diskuse