Albatron uvádí mini tablet Tee PC

27. 8. 2008 02:55    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Tchajwanský výrobce <b>Albatron</b> představil zajímavý mini tablet nazvaný <b>Tee PC</b>. Ačkoliv nabízí poněkud jiný způsob ovládání i hardware, jeho zaměření proti malým a levným netbookům je patrné.

Albatron uvádí mini tablet Tee PC

Hlavním rozdílem je použitá platforma. Osazen je procesor ARM926 na frekvenci 400MHz a 128MB operační paměti, nepřekvapí proto operační systém Windows CE 6. Pro snadné ovládání kvůli absenci touchpadu je obrazovka dotyková, má úhlopříčku 7" a rozlišení 800x480 bodů. Výkonově tedy nepůjde o nic zázračného, přesto je podle výrobce Tee PC schopen dekódovat video v H.264 i MPEG4 při VGA rozlišení s rychlostí 30 snímků/s. Tee PC obsahuje také webkameru, WiFi, Bluetooth a čtečku SD karet.

Softwarovou klávesnici na displeji lze nahradit připojením externí do jednoho ze dvou USB portů. Ty jsou bohužel dostupné pouze na malé dokovací stanici zlatavé barvy, na které jsou ještě vyvedeny audio a napájecí konektory. V přední části stanice jsou pak umístěny „velké“ reproduktory. Samotné tělo Tee PC má rozměry 188 x 113 x 13 mm a hmotnost 343 gramů, takže při přenášení rozhodně nebude překážet. Cena zatím nebyla zveřejněna.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse