McAfee a Intel za vyšší bezpečnost notebooků a MID

31. 8. 2008 01:47    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Bezpečnost je v dnešních dnech velmi ožehavým tématem a ztráta dat se stává stále větší a větší hrozbou. S rostoucí oblibou přenosných počítačů a dalších mobilních přístrojů se riziko ztráty takovýchto dat zvyšuje. Proto se společnosti McAfee a Intel dohodly na spolupráci v oblasti zabezpečení notebooků a MID (přístroje pro prohlížení internetu), která by měla přinést nové bezpečnostní technologie a jejich lepší vzájemnou integraci.

McAfee a Intel za vyšší bezpečnost notebooků a MID

Do notebooků by mělo toto spojení přinést zejména integrované šifrování dat a pro zařízení typu MID (procesor Intel Atom, platforma Moblin) zabezpečení mobilního obsahu. V plánu je také sloučení šifrovací technologie Anti-Theft s technologií Active management, za kterou stojí Intel.

Nová technologie kombinuje nasazení šifrování pomocí technologií McAfree a hardwaru i softwaru společnosti Intel. Kombinace těchto řešení umožňuje znepřístupnit data na noteboocích, které budou spuštěné bez příslušného oprávnění. V případě ztráty nebo krádeže se při pokusu o neautorizovaný přístup k datům notebook automaticky vypne.

Zdroj: Tisková zpráva McAfee

Krátké zprávy

Diskuse