Návrat Commodore jako netbooku UMMD 8010/F

2. 9. 2008 03:20    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Pamětníci si jistě vzpomenou na společnost Commodore, jejíž výpočetní technika patřila k oblíbeným během osmdesátých let minulého století. V následujícím desetiletí se již Commodore tak dobře nedařilo a společnost nakonec zkrachovala. Pokud na její výrobky vzpomínáte v dobrém, rozhodně by vás mohla potěšit zpráva o jejím pokusu o návrat.

Návrat Commodore jako netbooku UMMD 8010/F

Nepůjde však o nic převratného, Commodore se totiž rozhodl vstoupit na pole netbooků využívajících běžné technologie. Model UMMD 8010/F bude osazen procesorem VIA C7-M, 1GB operační paměti a 80GB pevným diskem. Tato konfigurace je velmi podobná například netbooku HP 2133 Mini-Note, a jeho rychlost bude zřejmě také na stejné úrovni.

Displej má úhlopříčku 10 palců, komunikaci s okolím obstarává WiFi 802.11 b/g či volitelný Bluetooth. Operační systém je v případě Commodore buď Windows XP nebo Linux. Oproti ostatním konkurentům se tak ničím výrazným neliší, a sázet bude spíše na dřívější oblíbenost značky Commodore. Jak to nakonec dopadne ukáží až samotní zákazníci.

Na výběr bude jedna ze čtyř barev: bílá, černá, šedá a růžová. V prodeji by se měl Commodore UMMD 8010/F objevit ke konci tohoto měsíce za dosud neznámou cenu.

Zdroj: techradar.com, pocket-lint.co.uk

Krátké zprávy

Diskuse