Protichůdné názory na displeje s LED podsvícením

3. 9. 2008 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Posledních několik dní přineslo pár protichůdných názorů na téma rozšíření displejů s LED podsvícením. Optimisticky to vidí například společnost Lite-On, která vyrábí LED (diody). Namísto toho Flexium – výrobce elastických tištěných obvodů – se pochopitelně tváří skepticky. Velmi zajímavý je fakt, že obě společnosti „údajně vycházejí z vlastních marketingových průzkumů a odhadů prodejů“. Je úsměvné, jak si každý vyzdvihuje zrovna to své.

Protichůdné názory na displeje s LED podsvícením

Podle názoru firmy Flexium nelze počítat s tím, že LED technologie najde uplatnění ve více, než 15% prodávaných laptopů, protože výroba je příliš drahá. Lite-On to vidí přesně opačně – její šéf KC Terng odhaduje v příštím roce masivní nárůst prodejů, hlavně z důvodů zlevnění dané technologie využitím progresivních výrobních metod a optimalizace nákladů.

Inu, ve finále je těžké dát za pravdu jedné, či druhé společnosti. Na trhu již lze pozorovat poměrně výrazný pokles cen obou komponent (tedy lampových obvodů i LED), který by se měl odrazit v poklesu cen celých displejů. Teprve čas ukáže, čí názor byl ten správný.

Krátké zprávy

Diskuse