Buffalo uvádí první externí SSD s kapacitou 100GB

5. 9. 2008 10:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Společnost Buffalo Technology, zabývající se výrobou pamětí a síťových prvků, uvedla první externí SSD pojmenované <b>MicroStation Portable Silicon Disk</b>.

Buffalo uvádí první externí SSD s kapacitou 100GB

Disky se budou snažit přetáhnout část zákazníků zvažujících nákup klasických 2,5" externích disků. Výhodou MicroStation jsou menší rozměry 57 x 14 x 89 mm, k čemuž je nutné ještě připočíst USB kabel ovinutý kolem boxu. Hmotnost dosahuje nejvýše 60 gramů. Nesporný přínos SSD je v oblasti mechanické odolnosti. Výrobce nezapomněl ani na bezpečnost uložených dat, o jejichž zakódování se stará software Secure Lock Ware. Přenos dat probíhá přes rozhraní USB 2.0, kde by se po nainstalování ovladačů TurboUSB údajně mohlo dosáhnout přenosové rychlosti až 35MB/s.

Disky budou dostupné ve třech kapacitách. Nejmenší 32GB model bude stát 172 amerických dolarů, dražší 64GB verze vyjde na přibližně 350 dolarů a vrchol tvoří 100GB disk, dostupný za částku 520 dolarů. Cenově jsou tedy stále výrazně výhodnější normální pevné disky, ale i Buffalo MicroStation si jistě najde své příznivce.

Zdroj: computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse