Nový notebook Acer TravelMate 6493

4. 9. 2008 00:41    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Třetí největší prodejce osobních počítačů vypouští další model z řady Travelmate – tentokrát s kódovým označením 6493. Stejně jako všechny ostatní „Cestovní kámoši“ je i tento určen hlavně pro malé a střední podnikatele, kteří požadují spolehlivost, přenositelnost, ale hlavně vysokou úroveň zabezpečení.

Nový notebook Acer TravelMate 6493

Notebook využívá moderní platformu Centrino a je dodáván s procesorem Intel Core 2 Duo vPro, který podporuje architekturu Intel 64 a technologii Visualisation. Grafické jádro je – jak bývá u pracovních laptopů zvykem – pouze integrované. Tentokrát v podání Intel GM45 Express (nebo Intel GMA X4500 MHD) Jasně, na Crysis v plných detailech to stačit nebude, ale na filmy, starší hry a kancelářskou práci zcela jistě ano.

14,1 palcový LCD panel s rozlišením 1280x800 pixelů (WXGA) používá podsvícení bílými LED diodami. Ano, i zde byla použita lesklá povrchová úprava displeje, jak bývá v poslední době zvykem – tedy lepší barevné podání, ale velmi problematická čitelnost v intenzivněji osvětleném prostředí. TravelMate 6493 může být vybaven až 4GB paměti RAM (DDR2 800/1033 MHz), naopak pevný disk dosahuje kapacity až 320 GB (5400 ot./min.).

Co se konektivity týče, byl využit UMTS/HSDPA modul a čtyřpásmové připojení prostřednictvím GSM/GPRS a EDGE. Pro mobilnější uživatele naprostá nutnost. O zabezpečení se stará acerovská klasika - biometrický snímač, ochrana pevného disku DASP a několik programů. Je velkou škodou, že Acer nepoužívá obdobný systém, jako například TPM u Asusu. Hardwarové řešení je vždy daleko lepší, než software.

Notebook je dodáván dle požadavku zákazníka prakticky se všemi Vistami, také s bohatým softwarovým balíkem (překvapivě moc trial verzí) a standardně s 2letou prodloužitelnou zárukou.

Cenu Acer blíže nespecifikoval, lze však odhadovat, že nepřekročí 15 000 Kč.

Krátké zprávy

Diskuse