Miniaturní notebooky v podání Fujitsu Siemens Computers

7. 9. 2008 01:39    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Dnes společnost Fujitsu Siemens Computers u příležitosti veletrhu IFA v Berlíně představila nový miniaturní notebook AMILO Mini Ui 3520. Model měří pouhých 23,2 x 17,5 centimetrů a je vybaven moderním procesorem Intel Atom N270 s taktovací frekvencí 1,6 Gigahertz. Jako operační systém byl vzhledem k výkonovým parametrům zvolen postarší Microsoft Windows XP Home Edition. Zajímavou vlastností tohoto UMPC jsou výměnné kryty v pěti různých barvách, dostupný je také jeden průhledný, kam lze vložit například svůj oblíbený obrázek.

Miniaturní notebooky v podání Fujitsu Siemens Computers

Hmotnost činí pouhý kilogram, což znamená naprosto dokonalou přenositelnost. O zobrazení se stará 8,9palcový displej s rozlišením 1024x600 bodů, jehož povrchová úprava je zpracována matně. Toto vidím jako velkou výhodu, neboť čitelnost na venkovním prosluněném prostranství je daleko lepší, než u lesklé varianty.

Mezi další standardní výbavu patří webkamera s rozlišením 1,3 megapixelů, dále (samozřejmě) Wi-Fi, čtečka paměťových karet 4v1, pevný disk s kapacitou 60 GB a také DVD vypalovačka. K napájení byla zvolena 6článková Li-Ion baterie.

AMILO Mini bude dostupný od poloviny října u všech prodejců Fujitsu Siemens Computers za doporučenou koncovou cenu 9 490 Kč včetně DPH. Asus Eee se má rozhodně čeho bát.

Krátké zprávy

Diskuse