Sony připravuje konkurenci pro Lenovo ThinkPad W700

10. 9. 2008 02:24    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

V minulých týdnech jsme se dozvěděli o připravovaném modelu Lenovo ThinkPad W700 pro profesionální grafiky, fotografy apod. Mezi nejzřetelnější prvky zde patřil např. integrovaný tablet nebo velký displej.

Sony připravuje konkurenci pro Lenovo ThinkPad W700

Neuplynulo příliš mnoho času a se svou odpovědí přišla společnost Sony. Její nový Sony Vaio Type A notebook totiž směřuje na podobnou klientelu, tedy fotografy, designéry, grafiky apod. A ani hardwarová výbava se zase až tolik neliší. Počítač je vybaven 18,4palcovým displeje s full HD rozlišením 1920 x 1080 bodů a LED podsvícením. Data budete tomuto zajímavé panelu poskytovat NVIDIA GeForce 9600M GT.

Mezi další špickovou výbavu patří procesor Intel Core 2 Duo T9400 taktovaný na 2,53 Ghz doplněný o 4 GB RAM, dva 250 GB pevné disky (navíc je připraven eSATA port pro připojení externího úložište) a BluRay vypalovačka. Zajímavá je také výbava konektory - obligátní 3 USB doplňuje FireWire pro připojení digitální kamery, chybět nesmí HDMI out, zajímavě působí čtečka karet podporující i UDMA Compact Flash karty. Komunikaci s okolím zajistí bezdrátová 802.11n karta.

To vše se podařilo vtěsnat do těla s celkem rozumnou hmotností 3,9 kg. Notebook bude dodáván také s celou řadu profesionálního grafického softwaru od Adobe. Tento zajisté zajímavý kousek bude na některých trzích dostupný již během několika dní za cenu 3000 USD (v přepočtu zhruba 50 000 Kč). Kdy a zda se vůbec dostanete do ČR, se zatím neví.

Zdroj: www.engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse