nVidia vrací partnerům 200 USD za každé vadné GPU

11. 9. 2008 04:52    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Producent grafických karet jednu dobu tvrdil, že vynaloží 200 milionů amerických dolarů na vyřešení problému spojeného s vadnými GPU čipy. Naštěstí pro nVidii platí, že se vady v těchto zařízeních projevují až při velmi vysokém tepelném vytížení, takže reklamace nepřicházejí tak často, jak se zpočátku plánovalo.

nVidia vrací partnerům 200 USD za každé vadné GPU

Společnost uzavřela dohody s největšími IT producenty, jako např. Dell a HP, že jim přenechá 200 dolarů za každé vadné GPU, které k nim v důsledku reklamací pošlou zákazníci. Tato částka by měla výrobcům pokrýt náklady spojené s novým GPU, jeho opravami či doprovodnými záležitostmni.

Pro částečné řešení této problematiky byly vypuštěny nové Biosy pro snížení rizika přetížení. Cílem je zde zvýšení rychlosti a intenzity práce chladicího ventilátoru, umístněného na grafické kartě, což však velmi často obtěžuje uživatele hlukem. Pochopitelně i zde se vloudilo pár chyb a v některých případech pak větráček vůbec nefunguje, nebo není vůbec urychlen.

Je nasnadě, že nVidia zaspala s řešením této problematiky a pokud bude pokračovat stejnou cestou, tak zákazníci milerádi sáhnou po konkurenčních ATI (viz např. Lenovo).

Zdroj: notebookcheck.pl

Krátké zprávy

Diskuse