Lenovo přestává přes web prodávat notebooky s Linuxem

16. 9. 2008 02:11    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost Lenovo se rozhodla, že nadále nebude nabízet na svých webových stránkách možnost zakoupit notebooky a počítače s předinstalovaným operačním systémem Linux. V nabídce tak zůstanou pouze přístroje s operačními systémy od Microsoftu. Linuxový systém (Novel Suse Linux Enterprise) se tedy v on-line nabídce příliš neohřál - v nabídce byl pouhý rok. Výnosy ale nebyly dostatečné na to, aby se program dál vyplatil.

Lenovo přestává přes web prodávat notebooky s Linuxem

Lenovo ale s Linuxem nekončí nadobro. Ukončení se týká pouze prodejů přes webové stránky. Přes své distributory by Lenovo mělo na svých počítačích Linux nabízet dále. Tato nabídka se ale bude týkat spíše větších odběratelů než koncových zákazníků.

U uživatelů se toto oznámení nesetkalo s příliš vřelým přijetím. Rozhodnutí totiž komplikuje výběr uživatelům, kteří si nepřejí používat operační systém Windows. Ono i celkově je toto rozhodnutí poměrně zvláštní - linux je u uživatelů poměrně oblíbený a např. ve výzkumu, který uskutečnila společnost Dell, se ukázala možnost pořízení notebooku s předinstalovaným systémem Linux velmi populární.

Zdroj: www.dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse