Druhý český netbook Eltrinex MobilePC

18. 9. 2008 03:53    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Po Mivvy M310 přichází se svým netbookem méně známá česká společnost Eltrinex, zabývající se dovozem a prodejem různé multimediální elektroniky. Její nabídku nově obohatil netbook prodávaný pod názvem Eltrinex MobilePC.

Druhý český netbook Eltrinex MobilePC

Zařízení je založeno na platformě VIA, konkrétně bohužel starším procesoru C7-M s frekvencí 1,6GHz. Displej má úhlopříčku 10,2" s rozlišením 1024 x 600, přísun dat mu zajišťuje integrovaná grafická karta UniChrome PRO II. Operační paměť má kapacitu 1GB DDR2, pro ukládání dat je určen nezvykle velký 320GB SATA pevný disk. Z toho vyplývá, že MobilePC nebude dodáváno s operačním systémem, k dispozici budou pouze ovladače pro Windows XP.

Na netbooku lze nalézt dva USB konektory, čtečku karet 4v1, audio vstup/výstup a VGA výstup na monitor. Komunikace s okolím je možná prostřednictvím ethernetu, Bluetooth a WiFi 802.11 a/b/g. Dodávané příslušenství se vymyká průměru díky přítomnosti externí DVD vypalovačky. Rozměry jsou 251 x 185 x 34mm, hmotnost dosahuje 1,2 kg včetně tříčlánkové baterie s kapacitou 2200mAh.

Nevýhodou Eltrinexu ve srovnání s konkurencí je vysoká cena, pohybující se v rozmezí 12 - 13 000 Kč. Je pravda, že za tuto cenu dostanete externí mechaniku, ale zavedené značky jako například ASUS nebo MSI těží ze svého jména, navíc nabídnou za nižší cenu i modely s operačním systémem.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse