Ekologické notebooky ASUS Bamboo oficiálně

18. 9. 2008 15:46    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Společnost AsusTek se snaží uvažovat ekologicky, proto uvádí na trh notebooky, jež jsou z velké části vyrobeny z bambusu. Zákazníci se nemusejí obávat nízké životnosti, protože bambusová dřevina je známá svou houževnatostí a odolností.

Ekologické notebooky ASUS Bamboo oficiálně

ASUS Bamboo Series se vyrábí ve dvou variantách – s 12,1palcovým displejem a hmotností 1,57 kg a 11,1“ model o hmotnosti příjemných 1,25 kg. Obě verze využívají u svých (WXGA) displejů LED podsvícení a výpočetním základem jsou procesory Intel Core 2 Duo na platformě Centrino 2. Operační paměť využívá architekturu DDR2 (667/800 MHz) a může činit až 4 GB. O grafické operace se stará v případě 12,1palcového modelu dedikovaná GeForce 9300 M GS a u 11,1“ verze integrované GPU GMA X3100.

U této řady je navíc zapojena technologie zvaná ASUS Super Hybrid Engine, jejímž hlavním přínosem je vyšší energetická účinnost notebooku, tedy delší pracovní doba na jedno nabití baterie a údajné mírné zvýšení výkonu. Toho je docíleno změnami v konstrukci hardwaru, softwaru a systému BIOS. Především ale schopností laptopu se okamžitě přizpůsobit výkonovým potřebám uživatele.

Jako další výbavu můžeme zmínit (pouze) 0,3 megapixelovou webkameru, hybridní (tedy pracující současně) SSD/HDD disky, čtečku paměťových karet 8v1 a standardní Super Multi DVD vypalovačku.

Co se výkonu týče, tak tato výrobková řada spadá do průměru, nicméně na druhou stranu jí nelze upřít designovou originalitu a velmi dobrou přenositelnost. Výrobce prozatím cenu neuvedl.

Zdroj: tisková zpráva společnosti AsusTek Computer Inc.

Krátké zprávy

Diskuse