HP expedovalo ve druhém kvartálu nejvíce notebooků

19. 9. 2008 04:29    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Podle výzkumu provedeného společností <i>DisplaySearch</i> bylo ve druhém čtvrtletí letošního roku vyrobeno nejvíce notebooků se značkou HP, následované druhým Dellem. HP tak úspěšně zakončilo dvouleté období, během kterého bylo světově největším dodavatelem notebooků.

HP expedovalo ve druhém kvartálu nejvíce notebooků

Podle DisplaySearch se o růst notebookového trhu zasloužili zejména koncoví spotřebitelé. V této části trhu se dříve příliš nedařilo společnosti Dell, ale tato situace se začala v poslední době otáčet v její prospěch. Na třetím místě skončil Acer, který utrpěl meziroční pokles i navzdory akvizici firem Packard Bell a Gateway. Obrovský nárůst prodeje notebooků zaznamenala Čína, do které v současné době směřuje 10% vyrobených zařízení.

Druhé čtvrtletí znamenalo růst pro displeje s úhlopříčkou 13,3" až 16", jejichž podíl skončil na 88,5%. Naopak 17" a větší obrazovky zaznamenaly pokles na 7,5%. Zbylé 4% patří notebookům s 12,1" a menšími displeji, což je méně než dříve. Podíl této kategorie poklesl i přesto, že mnoho výrobců uvedlo své netbooky.

Pořadí firem na trzích EMEA (Europe, the Middle East and Africa) ukazuje úvodní obrázek. První je stále HP, následované druhým Acerem a třetím Dellem.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse