Acer plánuje další netbooky

22. 9. 2008 03:29    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

V pátek 19.září uspořádala společnost Acer v Budapešti tiskovou konferenci, na které částečně nastínila budoucí plány ohledně kategorie netbooků a podobných ultra-mobilních zařízení. Na konferenci vystoupil i Gianfranco Lanci, ředitel společnosti Acer.

Acer plánuje další netbooky

Jak je jistě známo, loni koupil Acer firmu Gateway, zabývající se výrobou notebooků. Podle Lanciho by se měl v brzké době objevit netbook právě pod značkou Gateway, z čehož se dá usuzovat, že zřejmě půjde o dvojče Aspiru One. Celkově plánuje Acer letos prodat kolem 10 milionů netbooků, v příštím roce se tento počet zvýší téměř trojnásobně na 25 milionů. Prodejům pomůže také Aspire One vybavený 3G modulem, který se začne prodávat již v říjnu. Modely s WiMAX se objeví až příští rok. Na otázku, zda-li přijde Aspire One s větší obrazovkou bylo řečeno, že budoucí generace by mohla být vybavena i většími displeji.

Acer také potvrdil, že v roce 2009 uvedou zařízení kategorie MID (Mobile Internet Device), pravděpodobně založený na platformě Intel Atom (Diamondville). V plánu je dále smartphone, přičemž ani o jednom zařízení nebyly uvedeny žádné podrobnosti.

Zdroj: blog.laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse