Intel údajně chystá velmi úsporný Celeron M

24. 9. 2008 01:16    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Intel nabízí pro notebooky skutečně širokou škálu procesorů, splňujících různé požadavky - levný, výkonný, úsporný a další. Podle zahraničního serveru <i>chw.net</i> připravuje <b>Intel</b> nový procesor <b>Celeron M 722</b>, který bude velmi úsporný a přitom dostatečně výkonný.

Intel údajně chystá velmi úsporný Celeron M

Při pracovní frekvenci 1,2GHz má M 722 stanoveno TDP pouhých 5,5W, tedy neuvěřitelně málo. Podobnou hodnotu lze nalézt jen u nízkonapěťového Core 2 Duo U3300, který je však velmi drahý. Nižší TDP má pak pouze Atom, ale jeho použití je zase omezeno na netbooky a MID. Celeron M 722 by měl být vyráběn moderním 45nm procesem, obsahovat 1MB L2 cache a podporovat 800MHz FSB. Jádro bude osazeno do menší patice, používané například u procesorů pro MacBook Air či Lenovo X301. M 722 by měl být kombinovatelný i s novými čipsety obsahujícími grafické jádro GMA 4500MHD.

Pokud se Celeron M 722 nakonec skutečně objeví, půjde o zajímavý kousek pro nenáročné notebooky, nabízející výrazně vyšší výdrž na baterii než dosavadní Celerony. Žádné bližší informace o datu uvedení nebo ceně nebyly zveřejněny.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse