Dell vypouští v Taiwanu sérii Latitude E

6. 10. 2008 01:12    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Společnost Dell, která se orientuje zejména na firemní klientelu vypustila v Taiwanu novou sérii notebooků Latitude E. Zmíněná modelová řada je rozdělena na tři samostatné kategorie: ultra-tenké-mobilní, mainstreamové a plně vybavené stroje s cenami v rozmezí cca 25 500 – 50 000 Kč (přepočteno akt. kurzem).

Dell vypouští v Taiwanu sérii Latitude E

Ultra-mobilním zástupcem je 12,1palcový Latitude E4200 zahrnující hořčíkové tělo a 12článkovou baterii, která notebooku dovolí pracovat až 19 hodin na jedno nabití. Model váží necelý kilogram a jeho cena je nejvyšší z celé triády, tedy přibližně 50 000 Kč.

Střední třídu zastupují modely s označením E5500 a E5400. Oba byly navrženy výzkumným centrem v Taiwanu a jsou zaměřeny na firemní zákazníky, kteří hledají optimální poměr mezi cenou a užitnou hodnotou.

Divize Dell Asia očekává dosažení třetí pozice v prodejnosti na asijském trhu s osobními počítači a business-notebooky ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Neméně sebevědomě hovoří i fakt, že do konce roku plánuje dosáhnout vedoucí pozice na celosvětovém trhu s notebooky pro firemní klientelu.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse