Kingston bude Intelu pomáhat s prodejem SSD

6. 10. 2008 10:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Solid State Disks – tedy pevné disky bez pohyblivých součástí – získávají na stále větším významu, především v souvislosti s netbooky a jinými UMPCs.

Kingston bude Intelu pomáhat s prodejem SSD

Společnosti Kingston a Intel budou společně pracovat na uvedení nových Intel SSD disků na trh. Kingston sám je jedním z předních výrobců paměťových modulů a jeho výrobky jsou široce zastoupeny jak ve stolních, tak v přenosných zařízeních.

SSD Disky od Intelu byly představeny v produktové strategii koncem srpna a vypuštěny několik týdnů později. Intel vyrábí dva druhy SSD disků – 1,8 palcový pro notebooky a 2,5 palcový pak pro firemní a serverové použití. Za zmínku určitě stojí, že obě datová úložiště mají velmi vysoké rychlosti čtení (240MB/s.) i zápisu (170MB/s). Trh s SSD je prozatím velice rentabilní a poměrně daleko od nasycení, což je velkou příležitostí pro obě firmy.

V rámci partnerství bude Kingston prodávat zmíněné SSD disky od Intelu všem obchodním partnerům včetně Dellu a HP. V této době ještě není jasné, zdali bude Kingston prodávat samostatně jak firemní, tak spotřební varianty, protože spotřební trh je stále ještě velmi nerozvinutý a vstup na něj vyžaduje plnou asistenci ze strany Intelu.

Zdroj: dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse